Aloitussivu   Juuan linnut  Ajankohtaista  Tutkimukset  Lintupaikat  PKLTY  Linkkejä  Havaintokirja
Ajankohtaisista asioista on syytä nostaa esille kaksi merkittävää tekijää. Molemmat ovat tietyllä tavalla jatkuvasti ajankohtaisia.

TIIRA – havaintojenkeruujärjestelmä palvelee tehokkaasti lintuharrastusta, lintujensuojelua ja lintuharrastajaa. Kirjautumalla Tiiran käyttäjäksi sinulle avautuu aivan uudet mahdollisuudet saada lintuhavaintosi lintututkimuksen käyttöön. Mikä parasta samalla saat käyttöösi järjestelmän, jossa voit säilyttää omat havaintosi vuodesta toiseen. Voit tehdä omista tai muiden havainnoista mitä erilaisimpia poimintoja.
Havaintoja Tiiraan voi ja kannattaa ilmoittaa vaikka et olisi minkään lintuyhdistyksen jäsen. Ilman jäsenyyttä käytössäsi on perusmalli, jonka ominaisuuksia saat huikeasti lisättyä liittymällä lintuyhdistykseen (Pohjois-Karjalan lintutieteellinen yhdistys, www.joensuu.fi/pklty ). Suosittelemme lämmöllä. Jos et jostain syystä halua ilmoittaa havaintojasi Tiiraan, otamme kiitollisuudella vastaan kaikilla muillakin tavoilla ilmoittamasi havainnot (puhelin, sähköposti, havaintokirja).

LINTUATLAS on vuosivälillä 2006-2010 toteutettava lintujen levinneisyyskartoitus. Siihen voi osallistua jokainen, joka varmuudella osaa tunnistaa linnustoa. Oman kortesi tutkimuksen eteen voit kantaa ilmoittamalla havaintojasi aivan tutuista ja yleisistä lajeista.
Tutkimuksessa ilmoitetaan lintujen pesintään liittyviä pesimisvarmuuksia 10x10 km kokoisilta ruuduilta. Havaintoja voit ilmoittaa vaikka tarkkailisit vain oman pihapiirisi tai kesämökin alueen linnustoa. Havainnot voit sähköisesti ilmoittaa suoraan osoitteessa www.lintuatlas.fi. Samasta osoitteesta löytyy runsaasti lisätietoa tutkimuksesta. Havaintoilmoituksia ja tiedusteluja voi tehdä myös Pohjois-Karjalan lintuatlasvetäjältä (puh. 0500 186 607,  hannu.lehtoranta@oyk.fi).

Lintuatlakseen kannattaa liittyä jokaisen linnuista vähänkin kiinnostuneen luonnonystävän. Tule rohkeasti mukaan.

Ajankohtaiset asiat lintumaailmasta